Maagklachten en misselijk

maagklachten en misselijk

De huisarts heeft in ieder geval aangegeven het niet meer te weten, en zelf ben ik ook n beetje einde raad. De huisarts hoopt dat een behandeling bij een psycholoog, therapie. Is het dan nog niet over, dan word het een maagonderzoek maar dat wil die nu nog niet doen. Heb erg veel last van maagzuur, op bed (heb het hoofdeind al (jaren) hoger staan) is het helemaal erg. Voor maandag heb ik een afsrpaak bij een homeopaat. Zelf wou ik er niet heen, maar me ouders hebben een afspraak voor me gemaakt. Misschien dat daar nog wat uitkomt. Hoop maar, want dit is gewoon absoluut niets.

De huisarts weet ook niet meer wat juiste die doen moet, er is overleg geweest tussen de huisarts en psycholoog, alleen ik zit nu bij een andere psycholoog. Over 2 weken aanpassen moet ik daar weer heen, en ga ik het eventjes aankaarten wat er toch aan gedaan kan worden, want hier word ik gewoon niet vrolijk van. Bestaat er uberhaupt een oplossing voor lichamelijke klachten die door psychische oorzaak ontstaan? Ozzie, geplaatst: 0:49, maagklachten zijn altijd vervelend te diagnosticeren. Vaak krijg je maagzuurremmers en dan maar hopen dat het daarna vanzelf overgaat. Helemaal vervelend als je de oorzaak niet weet. Is er eens iets gezegd over vertraagde maagontleding? Opgeblazen gevoel, boeren, misselijkheid, braken kunnen ook duiden op een vertraagde maagontlediging. Dit heeft vaak een achterliggende oorzaak: vaker bij diabetici en of mensen met stoornissen in mechanisme vd maag. Hier zijn middelen voor: Domperidon tabletten (handverkoop) of andere middelen zoals Primperan (op recept) die de maagontlediging versnellen. Groet, ozzie (apotheker) *Annette geplaatst: 17:50, er is nooit gekeken naar een vertraagde maagontleding.

maagklachten en misselijk
afbouwen, maar aan 80 mg per dag heb ik eigenlijks nog teweinig ). Ik heb gewoon regelmatig last van aanvallen, krijg het heel warm, loop rood aan (terwijl ik het toch snel koud heb) en krijg heftige pijn in de maagstreek, onder de ribben en trekt door na de rug. Ben snel misselijk, boeren, opgeblazen gevoel. Naast de nexium gebruik ik sinds een week ook gaviscon, magoed dit helpt maar een half uurtje. Het ene moment kan ik iets wel verdragen, maar het volgende moment word ik gigantisch misselijk, beroerd. Merk zelf wel dat de klachten in verband staan met stress/spanning. Als ik me rot voel, zijn de klachten ook heftiger, heb ik meer pijnaanvalletjes dan wanneer ik een stuk beterder in me vel zit. Loop bij een psycholoog voor psychische klachten.

Maagklachten - medisch Forum


Overgegaan op 40 mg omeprazol, eerste week 2x daags 20 mg, week daarna 1x daags 2x 20 mg (even uitvinden wat het beste werkte). Hielp nog niet voldoende, terug na de huisarts, bloedonderzoek gehad voor de helicobacter pylori, alles goed (had het half jaar daarvoor ookal keer gehad). Overgegaan op Nexium 1x daags. Toch nog veel last van maagzuur, gebruikte regelmatig rennies. Paar maanden geleden werden de klachten opnieuw erger, veel misselijk, opboeren, pijn in de maagstreek, vooral 's morgens had ik dit erg en kreeg het gevoel van flauwvallen. Overlegd met vervangde huisarts, eigen huisarts was afwezig. Maar eventjes 2x daags 40 mg Nexium innemen, afkijken hoe het gaat en anders gedrag eventjes terug na eigen huisarts. Na een maandje na de eigen huisarts geweest, het flauwval gevoel was weg maar verdere klachten niet. Omdat het aanvalletjes zijn dacht die misschien aan galstenen, voor echo's geweest, bloedonderzoek.

Oorzaken van maagklachten


Ook bij gewichtsverlies boven de 5 kilogram, aanhoudend braken en ernstige ongerustheid is een afspraak met de huisarts wenselijk. Heb jij vragen, opmerkingen of suggesties. Dit artikel over maagklachten pijn in de bovenbuik? Deel deze dan in een reactie hieronder!

maagklachten en misselijk

Als je extreme last hebt van (chronische) maagpijn, en bestrijden paracetamol en ibuprofen onvoldoende uitkomst bieden, kan jouw huisarts wellicht Tramadol voorschrijven. Deze zwaardere pijnstiller is niet zonder recept bij drogist of weken apotheek verkrijgbaar. Causale of curatieve therapie is aan te raden wanneer pijn in de maag langdurig aanhoudt. Tip: gebruik zo min mogelijk acetylzuur- en salicylzuurhoudende pijnstillers zoals aspirine; want deze werken maagklachten juist in de hand. Homeopathische fytotherapeutische middelen bij pijn in bovenbuik naast reguliere medicamenten zijn er ook homeopathische en huis-tuin-en-keuken middeltjes die werkzaam zouden kunnen zijn bij pijn in de maag en aanverwante maagklachten.

Enkele voorbeelden hiervan zijn: Thee (van onder andere: venkel, kamille, zoethout, eucalyptus, tijm en/of citroen) Voldoende water drinken! Warme melk met anijs Rabarber (bijvoorbeeld rabarbercompote) Natuurgeneeskundige middelen zoals Gastronol van. Vogel Enkele slokken cola let wel: cola is bij veel mensen werkzaam ter bestrijding van maagklachten en pijn in de bovenbuik, maar er zijn ook mensen die beweren dat cola juist pijn kan veroorzaken in je maag. Conclusie wanneer maagklachten langer dan 2 weken aanhouden, kun je maar beter ven een afspraak met je huisarts maken. Voor jonge kinderen en zwangere vrouwen is dit sowieso verstandig.

De 13 meest voorkomende maagklachten toegelicht


De gewaarwording van voedsel dat in de slokdarm blijft steken Gitzwarte ontlasting (ontstaat door ingewerkt bloed) zeer (tot extreem) hevige maag- en/of buikpijn Pijn die zeer plotseling opkomt Bloedbraken Let wel: niet elk van bovenstaande symptomen per definitie hoeft te wijzen op een maagklacht. Het punt is vooral dat je er dankzij deze kennis rekening mee kunt te houden. Oorzaken van pijn in je maag bovenbuik aspecifieke maagklachten kunnen uiteenlopende oorzaken hebben; van uiterst onschuldig tot extreem risicovol. Zo kan pijn in de maag al worden uitgelokt door een ijsje of ijskoud drankje, maar ook gerelateerd zijn aan gevaarlijke ontstekingsreacties of zelfs maagkanker. Enkele voorbeelden van factoren die maagklachten en pijn in je bovenbuik kunnen veroorzaken zijn als volgt: maagkrampen (verkramping van de maagwand) Sterk gekruide of extreem koude voeding te snel en/of te veel eten voedselvergiftiging (door bedorven voeding) Een ongezond (eenzijdig, vetrijk en/of suikerrijk ) dieet.

De kans dat je maag overstuur is doordat je bijvoorbeeld iets verkeerds gegeten hebt, is namelijk beduidend groter. Middelen medicijnen die maagklachten tegengaan Er zijn verscheidene medicijnen op de markt die aspecifieke maagklachten, brandend maagzuur, oprispingen en een opgeblazen gevoel tegengaan. Hierbij enkele voorbeelden: Pijnstillers zoals paracetamol bestrijden de gewaarwording van pijn in je maag bovenbuik. Een drankje met algeldraat en/of magnesiumzout gaat oprispingen en brandend maagzuur tegen. Maagzuurremmers (antacida) zoals Rennie en maalox helpen direct bij opkomende pijn in de maag. Domperidon (Motilium) kan werkzaamzijn bij een opgeblazen en vol gevoel, misselijkheid, oprispingen overgeven (braken). Door de brede werking bij maagklachten wordt dit medicijn vaak voorgeschreven door artsen wanneer drogisterijmiddelen niet voldoende helpen. Ranitidine (Zantac cimetidine of famotidine remmen de aanmaak van maagzuur en helpen bij hevige pijn in de maag (deze drie stoffen zijn vrijwel identiek). Protonpompremmers zoals Nexium (esomeprazol) en Losec (omeprazol) doen de pH-waarde van het maagzuur stijgen en helpen bij zeer hevige pijn in de bovenbuik.

Ik heb last van mijn maag Thuisarts

Maar is de pijn in je bovenbuik heftig of zelfs ondraaglijk en doet de pijn in je maag zich veelvuldig voor en houdt ie langdurig aan dan is het raadzaam om je huisarts te raadplegen. Een huisarts kan doorgaans snel beoordelen onder welke categorie jouw maagklachten behoren. Bij (vermoeden van) een maagzweer, maagbloeding of maagperforatie dien je overigens kruidvat direct een arts in te schakelen. Symptomen van (ernstige) maagklachten, maagklachten gaan veelal gepaard met verschillende bijverschijnselen. Veelvoorkomende goed bijverschijnselen van pijn in de bovenbuik zijn als volgt: Brandend maagzuur zure oprispingen. Een doffe, zeurende of stekende pijn, misselijkheid, pijn in je bovenbuik, braken, pijn achter het borstbeen, opgeblazen gevoel (Op) boeren, koorts. Ernstige pijn in je maag. Bovenbuik die eventueel het gevolg is van een acute maagaandoening kan gepaard gaan met (een combinatie van) de volgende symptomen: Uitstralende pijn naar bijvoorbeeld armen, kaken of rug.

maagklachten en misselijk

Maagpijn en andere maagklachten gezondheidsnet

Refluxklachten : gerelateerd aan brandend maagzuur; ze ontstaan doordat maagzuur in de slokdarm terechtkomt (waardoor zure oprispingen ontstaan). Dit fenomeen is in principe ongevaarlijk, maar kan wel erg vervelend en pijnlijk zijn. Bovendien kan er sprake zijn van een gebrekkige of zelfs lekkende maagklep. Ulcusklachten : een ulcus in de maag wordt een maagzweer genoemd. Een maagzweer betreft een oppervlakkige wond in de darm- of maagwand. Goed opletten, want deze wond kan zich in bepaalde gevallen ontwikkelen tot een maagbloeding of maagperforatie. Bijzondere maagaandoeningen : hieronder vallen. Als pijn in je maag/bovenbuik snel opkomt en ook snel weer weggaat, huisdokter bijvoorbeeld nadat je te veel, te vet of te pittig hebt gegeten, dan hoef je je niet direct zorgen te maken over jouw maagklachten.

Maagklachten is een verzamelterm voor alle ziekten, aandoeningen en mankementen die direct gerelateerd zijn aan je maag. De bekendste maagklacht is ongetwijfeld pijn in je maag. Deze pijn manifesteert zich meestal als pijn in de bovenbuik (tussen je navel borstbeen). Er zijn uiteenlopende oorzaken voor maagklachten en pijn in je maag. Mogelijke oorzaken maagklachten, pijn in de bovenbuik kan onder meer het gevolg zijn van de volgende achterliggende oorzaken: Aspecifieke maagklachten : pijn in je maag zonder aanwijsbare oorzaak; dit is de meest voorkomende vorm van pijn in de bovenbuik. Hoewel deze maagklacht erg pijnlijk kan zijn, is ie meestal niet ernstig en duurt ie hooguit 2 weken. Buikgriep : wordt veroorzaakt winderigheid door een virus of bacterie in het maag-darmkanaal. Deze bacteriële of virale infectie van je spijsverteringskanaal wordt meestal gekenmerkt door pijn in de bovenbuik (soms ook onderbuik misselijkheid, braken, diarree en/of koorts. Er wordt ongeveer 1 tot 3 dagen weinig tot niks binnengehouden, waarna de maagklachten langzaamaan afnemen en de eetlust zich beetje bij beetje herstelt.

Maagpijn en maagklachten symptomen: boeren, pijn in maag mens

Registreer, informatie, zoeken, actieve onderwerpen, links, inloggen. Index interne ziekten infectieziekten maagklachten, auteur, onderwerp: maagklachten *Annette geplaatst: 22:29, er zijn al verschillende topic's over maagproblemen, maar toch start ik eventjes een nieuwe. Weet niet zo goed waaronder ik het namelijk posten moet. Zo'n 3 jaar geleden zijn de maagklachten begonnen, eerst kreeg ik van de huisarts omeprazol 1x daags 20 mg, dit werkte niet voldoende, ik ging over na 1x daags. Na een tijdje geprobeerd model af tebouwen, maar al snel was het weer raak. Na een aantal maanden had ik geen klachten meer, als ik een pil vergat merkte ik er niets van dus ik ben ermee gestopt. Half jaar daarna kwamen de klachten opnieuw terug, begon weer met omeprazol. Heb die heel geslikt, afgelopen zomer werden de klachten erger. Veel misselijk, opboeren, pijn in de maagstreek.

Maagklachten en misselijk
Rated 4/5 based on 905 reviews
Recensies voor het bericht maagklachten en misselijk

 1. Ulynoluv hij schrijft:

  De maag-Darm-lever-specialist is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van ziekten van de spijsverteringsorganen. Ik ben 5 dagen geleden naar de apotheek geweest en in het kort de? Daarnaast kunnen verschijnselen optreden als misselijkheid, braken, oprispingen (terugkomen van voedsel in de mond) en gewichtsverlies.

 2. Zuqif hij schrijft:

  Het is bijvoorbeeld wel eens dat het 4 weken redelijk goed gaat en dan opeens weer helemaal mis. Laura, 23:22 #40 Hallo, ik heb sinds september last van mijn maag. Het ziet er ook zo uit. Ik heb dagen dat ik me goed voel maar ook dagen dat dat ik veel pijn heb.

 3. Zepaf hij schrijft:

  Voor de duidelijkheid: het zijn geen boeren want dat voelt compleet anders aan. Mijn huisarts schrijft 2 keer per dag 40 mg omaprazol voor, maar helpt helemaal niks. Als gevolg van de langzame maaglediging kunnen personen met een cascademaag een verminderde eetlust hebben.

 4. Tetudus hij schrijft:

  Ik twijfel of ik het moet aanschaffen. Wij, en derde partijen, gebruiken de volgende cookies op : AppNexus, criteo, cumulus cloud, google Analytics. Kreeg overal jeuk en ik kreeg in mijn nek en op mijn buik allemaal rode vlekken.

 5. Agotu hij schrijft:

  Ik word 's nachts wakker van de pijn en het straalt sindskort ook uit naar mijn rug. Gerle, 17:53 #34 Als ik lange tijd niet geeten heb, heb ik maagpijn eet of drink ik een kleinigheidje gaat de pijn over. Drukkende zeurende pijn alsof iemand in mijn maag geslagen heeft, ik moet veel boeren, heb enorme honger, het water loopt me letterlijk in de mond maar kan amper wat eten. Reactie infoteur, vaak ontstaan maagklachten na een maaltijd en 's nachts.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: